Известие

Collapse
No announcement yet.

156 1.6 TS студена прекъсва, пука и не може да се подава газ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от cassillas Покажи съобщение
    какви са нормалните показания на работещ дебитомер на 2.0тс ЦФ2
    408 кг/ч
    156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

По важно е времето на реакция на дебитомера от макс стойностите му
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        По важно е времето на реакция на дебитомера от макс стойностите му
        FES чете ли времето?

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

FES чете ли времето?
          С фес е малко относително зависи от интерфейса и скороста му трябва много висока скорост на опресняване за да видиш реално като на осцилоскоп как реагира датчика Иначе може и с ФЕС да се гледа
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Моята също правеше така 1.6 16 V
            При диагностиката ми отчете 18 грешки.Барнал майстора дебитомера и други неща и сега е наред.

Comment

алфа 156

аз сам с 1,8 тс като я запаля сутрин и е студена като подам газ пука и направо гасне не мога да я преместя и метър докато не загрее малко и ми се оказа проблем дебитомера
              1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

колеги искам да попитам. на един комшия на 156 1.8 2000-та му става така. като е студена и гасне като се подаде газ. оплака ми се че са му сменили един датчик и уж сичко било готово, но пак го има проблема. сменили са му датчик на колянов вал каточели. датчика е при мен. бош 0 261 210. предполагам че проблема не е той. въпроса ми е имало ли е смисъл да му сменят този датчик? аз тия дни ще му е пусна на компа да вида кво пише.
                JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
                  колеги искам да попитам. на един комшия на 156 1.8 2000-та му става така. като е студена и гасне като се подаде газ. оплака ми се че са му сменили един датчик и уж сичко било готово, но пак го има проблема. сменили са му датчик на колянов вал каточели. датчика е при мен. бош 0 261 210. предполагам че проблема не е той. въпроса ми е имало ли е смисъл да му сменят този датчик? аз тия дни ще му е пусна на компа да вида кво пише.
                  Ако ти е платена версията - ресетни го и му направи 90 - 90 - 90. Ако не спре - има проблем. При условие, че няма грешки де
                  Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                  0879369082

Comment

i az imam sa6tiq problem kogato e studenaa i kato podam gaz prekasva i glahne i kato raboti okolo 3-4min. i vse edno tq ne e i si mislq za sve6ti ma neznaam

mod edit:
                    Колега, моля пиши на КИРИЛИЦА занапред!
                    Last edited by tonov; d.m.y г., 22:12.

Comment

Първоначално публикувано от vaseto34 Покажи съобщение
                      Когато е студена прекъсва,пука и не може да се подава газ...проблема изчезва, когато надвиши 50 градуса??? Идеи? Не е от МПХ!
                      При мен го имаше почти същия проблем, но изчезна след като смених разваления термостат(беше си постоянно отворен), датчика за температура на
                      водата и свещите, които бяха в окаяно състояние.
                      Малко по-рано смених дебитомер и ламбда сонда и се чудих защо проблема не изчезва, но ето че му намерих цаката. Сега няма и помен от това тресене и пукане при студения старт.
                      Alfa Romeo 156 1.8TS' 97 - EX
                      Alfa Romeo 156SW 1.9JTD 16V M-Jet' 04

Comment

пробвал ли си да изчистиш инжекторите с ултра звук че моята и пукаше рано сутрин заштото не подават равномерно горивото и прекасва студена
                        1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Предполагам говориш за дебитомера

При мен също има проблем с дебитомера или поне до такъв извод стигнах. Като е закачен върви нормално до 4000оборота и после спира - не ще повече. Откачих дебитомера и щеше да изяде асфалта ама разхода май яко се вдигна защото чак замириса на бензин. Бобо кажи какви са нормалните показания на работещ дебитомер на 2.0тс ЦФ2
                          здравейте имам проблем имам алфа 156 2.0 155к. от няколко дена прекъсва повечко от 4000 об. не дига два три пъти трябва да я натисна гъста че да се изреже. купух си спортен филтър защото си счупих кутията за ваздущния филтъра . и като загрее няма пробем с вървенето ущ. Но като гледам какво пишете май проблема щте е в дебитомера.

Comment

Може и от дюзите да е.
                            156 2.0TS

Comment

В крайна сметка разбра ли се от какво е това пукане и прекъсване при подаване на газ на студена кола. Моята също го прави сега в студеното време. Свещи и ламбда сонда не са - и двете са нови. Дебитомера е проверяван скоро и работеше. Някакви други идеи?
                              www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Дюзи колега, дюзи.
                                Свалих ги, пуснах ги на стенд в бурканчета, нито една не пръскаше както трябва, въпреки че колата си вървеше с 200+

Поцъкаха няколко часа на стенда с добавка бардал и се оправиха.
                                Не пука вече, не прекъсва и върви малко по-хубаво.
                                Мисля да сипя и едно шише в резервоара, да се изчистят и бензиновите пътища и цедката на помпата, че не ми се разглабя.

Преди бях поствал клипче в моята тема за тунинга, с едно корадо V6, което си възвърна около 10 коня (по спомен) само от една добавка за почистване на бензиновата система.
                                Last edited by dhtj; d.m.y г., 13:02.
                                156 2.0TS

Comment

Working...
                                X